10 lucruri esentiale pentru o experienta de nota 10 pe un website mobile responsive


Este deja un lucru arhicunoscut faptul ca mai bine de 80% din utilizatorii de internet fac acest lucru de pe device-urile mobile.

La fel de cunoscut este si faptul ca Google alege sa trateze cu maxima indiferenta site-urile care nu sunt mobile responsive.

Am ales asadar sa va facem cunoscute 10 lucruri esentiale pentru ca site-ul vostru sa fie super mobile friendly si, totodata, pe placul lui Google.

  1. Descopera cum isi folosesc userii mobilul pentru a accesa site-ul tau, ia in calcul un cont de google analytics si vezi care sunt cele mai accesate pagini din website, asigura-te apoi, impreuna cu echipa colaboratoare, ca acestea sunt user friendly.
  2. Schiteaza designul pe care il doresti impreuna cu webdesignerul, acesta va veni de la inceput cu elemente cheie pentru a asigura reponsivitatea mobila a elementelor.
  3. Fii atent la modul de afisare al meniului, navigarea trebuie sa se faca cu maxima usurinta iar meniul principal sa poata fi accesat din orice pagina.
  4. Ajusteaza imaginile, optimizeaza-le si salveaza-le in formate potrivite, .jpg, .png pentru logouri si produse pe fundal alb.
  5. Ia in calcul realizarea unei variante mobile responsive inainte de schita propriu-zisa realizata cu webdesignerul, poate reduce din start timpul de implementare a acestei etape.
  6. Adapteaza de la inceput formularele, de la cele de cerere oferta, pana la cele de contact pentru a facilita completarea acestora de pe device-urile mobile.
  7. Asigura-te ca butoanele pot fi cu usurinta accesate de pe ecrane mici, totodata ai grija sa fie si usor de recunoscut J acest lucru e valabil si pentru linkurile din site sau pentru formularea: click aici, (cu care noi nu suntem de acord anyway).
  8. Optimizeaza textele afisate, asigura-te ca nu sunt foarte lungi si ca fontul este unul usor de citit si de pe ecrane mici.
  9. Rezuma-te la un design minimalist, care sa nu incarce ecranele mici ale device-urilor mobile si care sa scoata in evidenta elementele cheie si butoanele de call to action.
  10. Testeaza, da prietenilor linkul si roaga-i sa faca o evaluare sincera si obiectiva a experientei mobile pe website-ul tau.

 

Ar fi indicat sa va asigurati de cele de mai sus impreuna cu dezvoltatorul dumneavoastra de website sau cu cei care va asigura mentenanta, ei sunt cei mai in masura atat sa va consilieze cat si sa implementeze cele necesare unei variante mobile responsive de succes, desigur si noi, CATWEB, va asteptam cu nerabdare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *