eCommerce Events in 2018 in Romania


Comertul online a luat amploare considerabil in ultima perioada si numarul firmelor care au decis sa isi extinda vanzarile si online a crescut datorita beneficiilor acestui tip de tranzactie.

In 2017 GPeC a realizat un studiu care atesta existenta a aproximativ 7.000 de magazine online si aproximativ 25.000 de website-uri care au functia de “Adauga in cos”, in 2016 existau in online aproximativ 5.000 de magazine online active. Aceasta tendinta crescendo alerta influenteaza dezvoltarea functiilor aditonale pentru a facilita procedurile de cumparare online si a fideliza consumatorul.

In anul 2018 vor fi cateva evenimente pe care atat dezvoltatorii cat si proprietarii de shopuri online nu pot sa le rateze:

1. ecomTEAM – conferinta de eCommerce

Brasov, 28-29 Martie

Aici veti avea ocazia sa ascultati speakeri din domeniu invitati sa vorbeasca despre cele mai noi instrumente, tehnologii si tendinte din comertul electronic.

In cadrul conferintei este organizat si spatiul expozitional si un business lounge, aici proprietarii magazinelor au posibilitatea de a se cunoaste, de a face schimb de idei, tehnici de vanzare, de a lega parteneriate iar dezvoltatorii pot sa isi gaseasca viitori clienti si colaboratori.

Se vor organiza workshopuri pe teme precum:

 • SEO
 • Conversii pentru magazinele online
 • Marketing for eCommerce
 • The Google Universe – tehnici de monitorizare, PPC, Analytics si alte instrumente
 • Problem solving
 • 7 tips to lift your sales with data – Bune practici in Analytics

Printre speakeri se numara reprezentati ai Google Romania, Fan Courier, Vola.ro, PayU Romania si multe alte companii de succes.

2. GPeC – conferinta de eCommerce si marketing online

Bucuresti, 29-31 Mai

Asa cum ne-a obisnuit, si anul acesta se vor desfasura doua editii, una de primavara si una de toamna. In perioada 29-31 Mai, la Bucuresti va avea loc GPeC Summit iar in noiembrie se va desfasura Gala Premiilor eCommerce. Intre 22 si 27 august GPeC va organiza Scoala de vara de eCommerce.

GPeC aniverseaza in acest an 13 ani, in acest context si-a propus sa sarbatoreasca impreuna cu unii dintre cei mai cunoscuti experti in comertul online si marketing digital.

Cap de afis este Jeff Bullas, cel mai influent Content Marketer la nivel international.

Printre speakerii editiilor anterioare se numara Neil Patel, expert in Marketing Online la nivel global. Apoi vor mai fi prezenti specialisti precum:

 • Amy Harrison, fondator Write with Influence
 • Oli Gardner, co-founder Unbounce
 • Cyrus Shepard, fondatorul Fazillion Media, companie de content marketing focusată pe SEO, publishing și marketing afiliat.

3. Meet Magento – eveniment dedicat expertilor in domeniul eCommerce

Cluj-Napoca, 15-16 Octombrie

Vor participa comercianti, lideri de opinie si dezvoltatori Magento.

Conferinta se desfasoara anual in peste 20 de tari din intreaga lume. Organizatorii s-au axat anul acesta pe doua directii:

 • Plarforma Magento
 • Ecosistemul eCommerce

In cadrul editiei anterioare, s-a vorbit despre optiunile pe care le ofera platforma Magento, despre ultimele tehnici de vanzare in online, costurile unui magazin online, SEO.

4. TeComm – eveniment dedicat exclusiv industriei eCommerce

Cu 10 editii si peste 2000 de participanti, aceasta conferinta se adreseaza tuturor antreprenorilor, proprietarilor de magazine online, specialistilor si profesionistilor in vanzare online, marketing, design, agentii de publicitate si furnizori de plati online.

In perioada 7-8 martie s-a desfasurat la Bucuresti cea de-a 11 editie iar in toamna acestui an se va organiza una si la Cluj.

Tematica evenimentului a fost Haute Couture your eCommerce business , s-a evaluat procesul de cumparare in online si experienta de cumparare a consumatorului.

Organizatorii conferintei l-au invitat pe Tim Ash sa sustina in exclusivitate un Masterclass de 4 ore despre conversiile in online. Publicatia Forbes l-a numit clasat in top 10 experti in marketing online iar Entrepreneur Magazine ca Online Marketing Influencer To Watch.

Speram ca te-am convins sa participi macar la unul dintre aceste evenimente care dau startul in domeniul eCommerce si stabilesc reguli precise de functionare reusita.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *